Grani goes Cykelfest

Jessus, vilket ös. Igår hade Anna ordnat Granis första cykelfest. Vi var 40 par som deltog och alla lagade en rätt (förrätt, varmrätt eller efterrätt hade lottats ut) sedan cyklade vi alltså runt till varandra och åt i olika kombinationer, alla jag talade med verkade jättenöjda med sitt matsällskap. Roligt att träffa nya människor:)


Fördrinks hos oss.


Sjukt fint väder.

Grannarna cyklade förbi.

Samling på Sahara där vi fick förhållningsregler, skumpa och goodiebags.

Alla var taggade.

Glada cyklister!

Ordningspatrullen åkte omkring och kollade att allt gick lugnt till.

Vår efterrätts trubadur.

Sedan cyklade vi iväg till Villa Junghans, endel vinglade mer än andra och vi dansade hela natten lång.

Tack för en superfest!!

12.05.2013 kl. 20:50

BTB 13

Jag brukar inte så ofta göra reklam för olika produkter här på min blogg men nu är jag så tagen att jag inte kan låta bli. Har tidigare testat otaliga krämer, serum och inte sett hemskt mycket förändring i min hud.

På Lasertilkka började de för några månader sedan ta in en BTB kräm som du kan läsa mera om här. Jag fick testa krämerna och nu köper jag dem själv direkt när flaskan tar slut. Serumet som funkar som bas för hela processen är dyrt men drygt.

Min hy har inte mått såhär bra på flera år, finnarna är borta och till och med min kosmetolog undrade vad jag gjort när huden är såhär frisk och smidig. Rekommenderar varmt!

 

10.05.2013 kl. 09:19

Partaj mitt i veckan

Igår fick vi lite extempore gäster, familjen N med barn kom på besök. Vi pratade, grillade och kollade på hockey med ett öga tills barnen blev så trötta att de cyklade hem. Idag är jag rund som en boll och funderar på att gå på en långpromenad med hunden.

Så här såg Bills morgonmål ut i morse. Vad skall man säga?

Herr sockerråtta.

Bull och jag plockade vitsippor när vi gick runt vårt träsk. Ja och min bror har förlovat sig, jee!

 

09.05.2013 kl. 19:34

Trött

Har jobbat två dagar från morgon till sena kvällen så nu är jag rysligt trött. Imorgon tänker jag ha ett lugnare tempo med bland annat mammabreku, läxläsning och gårdshäng. På torsdag skall jag jobba lite på Radio Nova, jätteintressant och pirrigt att vara i direktsändning på finska. Jaiks!

P.S. Mina barn har nu tömt sina ballonger och talat med Kalle Anka röst så jag är helt matt av allt pipande..

07.05.2013 kl. 22:40

Efter ett oförglömligt veckoslut

05.05.2013 kl. 20:51

Usel mamma

Min yngsta son har idag vädjat till sin lärarinna: " kan du säga åt min mamma att hon måste påminna mig att jag skall göra mina läxor." Han går på ettan, är sju små år gammal och jag känner mig rutten för att jag varit borta på kurs två kvällar. Både hemliga läxan och diktamens övningen var ogjorda. När jag kom hem frågade han om jag fått något meddelande av hans lärarinna och vi tog fram väskan tillsammans och gjorde läxor, på fredag kväll. Så viktigt var det för den lille.
03.05.2013 kl. 21:33

Wow vilken dag!

Vi cyklade iväg till Mio och Jussi kl 12.

Där var det fullt ös.

Skål!

Det var varmt och skönt så sillis bordet bars ut och det dukades på terrassen.


Jag hittade inte min studentmössa, så det fick bli Pipå.

Halv åtta cyklade vi hem igen. Barnen såg man knappt röken av, de spelade fotis och hoppade på grannens trampolin. En alldeles super dag.

02.05.2013 kl. 08:14

Glad första maj!

Igår planterade jag blommor för att få lite vårfeelis.

Violer och snödroppar.

Lite skumppa hos S och C.

Thia och Lasse var också där.

Vi grillade och åt supergod mat.


Sedan blev det dans och då drog jag och barnen hem. Trötta och glada.

01.05.2013 kl. 09:17

Om att vara sig själv

Hannah skriver om att vara äkta på sin blogg. Eller kanske snarare vilken sida av sig själv man väljer att visa upp eller lämna ut. Jag känner att då jag skriver om jobbiga saker, vårt parförhållande och ångest är jag i kontakt med mitt innersta.

Men jag märker också att allt grubblande suger energi av mig och jag blir nedstämd och ledsen. Just nu känns allt ganska ok och jag väljer att knalla på istället för att vända på varje sten. Jag gillar verkligen mitt jobb och vardagen rullar på. Känslorna kommer och går, emellanåt stannar jag upp kontrollerar och känner efter. Om något känns illa försöker jag reda ut det och gå vidare.

Kriserna kommer och går, livet består.

28.04.2013 kl. 21:14

Språkbad

Min mellersta son vill att jag skall börja tala finska med honom. Han är knäckt när alla andra kan finska bättre än han. Nu har vi praktiserat detta i snart två dygn och det känns väldigt underligt. Jag har alltid tyckt att man skall tala sitt känslospråk med sina barn men nu lyder jag alltså snällt och svänger värrigare mellan de två inhemska språken.. Undrar om det är fiffigt eller bara dumt och jobbigt?

 

27.04.2013 kl. 13:09

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig.

Efter en vecka med sjukdomar, jobb och hemtent hade jag sett fram emot en fredagsmiddag med hela familjen runt bordet. Nu for Bill på hockey, Måns på sähly och Bull är ännu hos grannen. Mr K har ingen ännu sett röken av. Så här sitter jag allena med mitt grillkött och mina ugnspotatisar. Kanske öppnar jag en liten flaska rödvin, någon som vill joina?
26.04.2013 kl. 16:53

Städa städa..

.. varje fredag och så varje jul. Härligt med vår men gud vad alla fönster är smutsiga och allt annat skit syns. Detta veckoslut skall det bli vårstädning både ute och inne.

 

26.04.2013 kl. 13:38

Katastrofer

Jag läser som bäst en bok om katastrofer, kriser och hur man överlever dem. Inser att vid massiva katastrofer går de flesta människor i chock och handlar därefter, de bör alltså bli erbjudna hjälp och stöd så fort som möjligt trots att allt kan se lugnt ut på ytan. Reaktionsfasen är sedan den fasen där känslorna börjar komma upp till ytan, man börjar förstå vad som hänt. Om processen störs och människan inte har möjlighet att känna dessa känslor kan det hända att psyket blocklerar dem ändå tills man får en möjlighet att gräva upp dem igen. Man kan dock lida av både fysiska och psykiska symtom långa tider ifall en svår krissituation lämnas obearbetad.

Sorgen och förlusten måste få kännas innan en människa kan se på det som finns kvar och så småningom gå vidare.

23.04.2013 kl. 11:39

Fredagskalas


Det är inte jag som lagat den fina kakan, utan Petra Ollila. Den var inte bara fin, utan dessutom jätegod:)

21.04.2013 kl. 08:49

Idag blir det fest

Bättre sent än aldrig. Bill fyllde 9 år redan i februari men på grund av flunssor och annat strunt fick vi flytta kalaset. Men idag skall det firas så det smäller i knutarna.
19.04.2013 kl. 16:16

Senaste kommentarer

01.04, 23:53Bonusföräldrar av Mamma och bonusförälder
20.12, 22:47Bonusföräldrar av Anna
06.12, 15:32Bonusföräldrar av Nybliven bonusmamma