Hur vi ser på andra.

Flera situationer i livet skulle kännas betydligt lättare ifall man kunde se den andra personens verkliga jag och vilka behov som får honom eller henne att agera som hon gör. Jag försöker tänka att alla människor är fina inuti men deras defenser kan vara väldigt fula. Ibland är det dock inte lätt att se vad som gömmer sig under det fula för det fina kan ha blivit väldigt, väldigt litet.

Om man har en positiv människobild som grund är det lättare att kommunicera med alla olika slags människor. Man kan också försöka gissa sig till deras behov vilket kan vara riktigt intressant. Jag anser att om man efter ett svårt samtal lyckats behålla kontakten till den andra och båda har blivit hörda har man redan kommit en bra bit på vägen. Jag tränar varje dag, ibland med bättre, ibland med sämre framgång.


18.04.2013 kl. 12:02

Det dåliga samvetet

Som knackar på hos mig när jag går på jobb fast barnen är sjuka. En bra mamma borde vara hemma med sina sjuka barn och inte slänga in dem hos famo, eller hur?

Om jag använder mitt förnuft så tycker jag att det är ok att han går till farmor, han har hosta och stegring men min inre röst viskar ändå att en god mor stannar hemma med sin lilla sjukling.

Nu sitter jag då på jobbet och känner mig rutten.. jobbar dessutom också kväll idag. Piskan viner.

16.04.2013 kl. 08:51

Så bekant

 

15.04.2013 kl. 07:14

Hockeydad

Eftersom Mr K ännu befinner sig i Shanghai har jag suttit i ishallen hela dagen. Bill har haft turnering och jag borde ha sålt korv. Mest var jag dessvärre bara en hangaround och det enda jag sålde var en kopp kaffe. Frös gjorde jag också.

Vi glömde också spelskjortan hemma så jag fick åka tillbaks efter den. Jag fick underkänt som hockeymom, Bill längtar efter sin pappa..

 

 

14.04.2013 kl. 16:42

Omppu

Idag har vi varit på utfärd till Iso Omena. Måns behövde en vårjacka och Bill och Bull fotisskor. Jag försökte hitta vårskor åt mig själv också, eftersom jag bara har ett par dojor som jag kan använda med mina inlägg men det gick dåligt. Är alla skor som är bekväma fula eller går jag i fel butiker? (De får alltså inte klämma hårt runt vristen då börjar foten värka).

 

Jag gillar inte längre att shoppa,

några timmar med tre barn i butiker får mig att droppa.

Nu är jag trött som en trasa,

orkar mig knappt till sängen hasa.

Tacka vet jag nätbutiker,

där finns inga barn som skriker.

Ett litet klick och allt levereras till din dörr,

sådant gick ju inte förr.

Nu blir det lite rödvin och god mat,

utan något mera tjat.

13.04.2013 kl. 16:05

Diagnos: övervarv

Jag har varit så upptagen att jag inte hunnit stanna upp, fundera eller samla mina tankar. Sover oroligt och vaknar kl 5 pigg som en lärka. Diagnos: övervarv. Njuter av att känna mig kreativ och full av energi men har samtidigt dåligt samvete över att mamma sköter mina barn. Ett evigt dilemma.

Nya, härliga och spännande grejer (lite hemliga tillsvidare, väntar såå på att få berätta), föräldrakvällar, kurser och terapijobb. Dessutom är Mr K i Shanghai så jag har fått fixa vardagspusslet på egen hand (med mammas hjälp). Idag är min första normala arbetsdag på över en vecka och ikväll skall jag gå hem och njuta av mina barn och se på någon riktigt bra film och försöka varva ner och vara närvarande för de som behöver mig mest.

11.04.2013 kl. 08:55

Nej se det snöar..

Oj, vad jag längtar efter våren. Nu är det dags för snön att smälta och shortsen att komma fram. Vill ha sommar. Nu.
08.04.2013 kl. 16:33

Tungan rätt i mun

Idag gäller det att hålla tungan rätt i mun. Först som expert (sexualterapeut) i en diskussion med kvickt tempo på det andra inhemska språket, sedan på jobb. Sist men inte minst skall jag spela teater ännu ikväll. Känner mig som en bläckfisk med väldigt långa och aktiva armar..


05.04.2013 kl. 15:13

Tillbaka till vardagen

Steg upp klockan 7 imorse, gick ut med hunden som luktade illa och borde tvättas. Körde till Sibbo kl 8, träffade min mentor och kl 10 började vår utbildning.

Har idag fått bekanta mig med mina olika "delpersoner", endel trevligare än andra. Märker ändå att största delen av dem redan är ganska bekanta och jag känner till vem som hoppar fram när jag tex blir stressad. Ser också helt klart vem som stiger upp på scen i vilka relationer. Känner kontrollfreaken, bitchen och den lilla gränslösa flickan och presteraren ganska bra. Skall försöka fundera mer kring dessa och om det finns flere sidor av mig som jag inte är riktigt bekant med ännu.

Imorgon skall jag vara med och provfilma en grej som jag kan berätta mer om senare när jag med säkerhet vet vad som kommer att förverkligas. Är ganska nervös, fastän jag inte riktigt ens vet vad som förväntas av mig..

04.04.2013 kl. 21:43

Hejdå Levi!

Idag har vi packat, städat och varit allmännt nyttiga. Nu bär det så småningom av mot flygfältet. Först skall Bull och jag bowla, sedan gå ut och äta köttfondue, allt för att döda tid. Vårt flyg går först kl 22.40, undrar hur jag hade tänkt när jag bokade flyget. Det är ju skola och jobb imorgon..

03.04.2013 kl. 16:22

Om Diktkonsten

Av Aristoteles. Skall läsa den till nästa "tarinateatteri utbildning". Jag känner mig väldigt okulturell men språket och texten ligger väldigt långt ifrån vad jag brukar läsa. Går väldigt trögt men vidgar mina vyer.

Sedan blir det IsoPoro lenkki med mor och på kvällen bowling med kidsen. Idag åker brorsans familj hem så vi får fortsätta dra pruttvitsar för oss själva några dagar.

31.03.2013 kl. 12:11

Utfärd till Lapinkylä

En liten hustomte.

En liten ren.


Bull vilade i solen.

Alla andra skidade utom Bää som sov i fjällpulkan.


Paus och bulle i Lapinkylä.

Ta fram det bästa humör du har..


Äggmålning, en blandning av vanliga ägg och mignonägg. Yllätys!

Glad påsk!!

31.03.2013 kl. 09:34

Bilder från Levi


Morzan, jag och småkillarna i spåret.

Bull efter bastun. Alla har namntags på handduken så att man kan hitta sin egen bland alla 11.

Mr K och killarna i backen.


Girls.

Kusiner.

Mor och far.

29.03.2013 kl. 17:38

Mäktigt vårväder

Vi steg upp kl 7.30 och pappa och jag drog ut i skidspåret. Helt tomt, morgonsolen sken och spåren var i utmärkt skick. Sedan tog Morzan och jag Buu och Bull till slalombacken. De små kanonkulorna for med sånt fjong att vi hade fullt upp att hållas efter dem.

Nu har vi ätit lunch och vilar en stund för att sedan ta med våra små på en liten skidtur i eftermiddagssolen.

26.03.2013 kl. 14:09

Levi

Nu sitter vi på flygfältet med Bull påväg till Levi. Solen skiner och jag väntar på att dra på mig skidorna och dra iväg ut i spåret. Whoop, whoop!
25.03.2013 kl. 10:37

Senaste kommentarer

01.04, 23:53Bonusföräldrar av Mamma och bonusförälder
20.12, 22:47Bonusföräldrar av Anna
06.12, 15:32Bonusföräldrar av Nybliven bonusmamma