Energibehandling

Idag skall jag åka någonstans till Åbo trakten för att få energibehandling. Har hört fantastiska historier om denna dam så ser fram emot besöket med spänning. Pojkarna här hemma skall spela ishockey och Måns är på säbäturnering i Åbo. Allt annat är alltså som vanligt. Rapport följer senare..
15.09.2013 kl. 07:28

Morgonpigg

Varje morgon denna vecka har jag vaknat före kl 7, pigg som en lärka. Känns ganska skönt att fixa allt möjligt medan alla andra ännu sover sött. Idag blir det jobb på förmiddagen, lunch med mammorna och sedan middag med Nice- tjejerna på Muru. Inte någon dålig fredag. 
13.09.2013 kl. 07:19

Allt möjligt och ingenting

Livet känns ganska fullspäckat just nu. Nya arbetsgrejer på gång, resor och utfärder till Nyslott med min "playback teater" grupp och fotisturneringar.

Samtidigt gnager ett lite dåligt samvete över att min kalender är ganska full och jag är ganska mycket borta. Får man vara såhär glad över sitt jobb och de kontakter man fått genom sina kurser? Jag är alltid lite rädd när allt känns för bra att nästa katastrof lurar bakom knuten. Varför är det så svårt att bara tacka, ta emot och njuta när livet en gång känns ganska bra..

12.09.2013 kl. 12:43

Min son och hans tös

11.09.2013 kl. 17:27

Busy vecka

Nu har jag jobbat rumpan av mig i dagarna tre för att imorgon kunna dra till Sibbo på mentorutbildning. Sedan spenderar jag veckoslutet i psykodramans tecken. Hoppas komma hem igen fullärd och lite klokare än förut.

Idag pratade jag om småflickor, smink och sexiga kläder och märkte att detta definitivt väcker känslor hos mig. Både som mamma och sexualterapeut. Varför framställs vi kvinnor så ofta som objekt och varför är vi så utseendefixerade? Lär vi oss redan som små flickor att det är viktigare att vårda sitt yttre än sitt inre eller är det medierna och samhället som tutar i oss dessa värderingar och ideal när vi växer upp. Trots att jag tycker att varje tonårsflicka och kvinna skall ha rätt att gå klädd just precis som hon vill (fast naken) utan att någon skall ha rätt att röra eller kränka henne tycker jag ändå att vi som föräldrar kan välja hurudana kläder vi köper åt våra barn.

Jag tycker inte att små flickor behöver använda bh annat än när de kanske på skoj vill prova mammas och jag tycker inte att en 7-årig pojke skall använda rakvatten i skolan. Jag gillar inte tanken på att barn skall se ut och bete sig som miniatyr vuxna utan tycker att vi vuxna borde stöda dem till att bli trycka i sig själva och sin sexualitet.

04.09.2013 kl. 14:34

My hero

Mr Tulikoura jobbar nuförtiden på mitt jobb. Mannen som fixade min fot så att jag denna sommar kunnat jogga flera gånger i veckan och gå med högklackade skor. Inga löften gav han, men glad och tacksam är jag idag. Mötte honom just i korridoren och gjorde en liten glädjedans.
02.09.2013 kl. 18:23

Torr bakom öronen

Imorgon blir det konfirmation för hela slanten. Redan klockan ett kör det igång i kyrkan och blir en lång dag. Min kompis Paula från mentorutbildningen har fixart mat och idag skall jag försöka städa, duka och laga allt klappat och klart. Hoppeligen ryms jag också in i min klänning..
30.08.2013 kl. 12:23

Jag älskar mitt jobb

Jag vet att det inte är fint att "hehkutta" när man gillar sitt liv men just nu känns mitt jobb som det bästa i världen. Jag får prata med människor om det som berör dem mest och ligger dem närmast hjärtat, i bästa fall göra en resa in i djupet av vår existens. Samtidigt har jag möjlighet att utveckla mig själv i min egen terapi och lär mig hela tiden att ju ärligare och mer sann jag vågar vara desto mera får jag ut av terapin. Ju djupare in i källaren jag vågar gå desto större blir vinden och utrymmet i den fria övre våningen.

Ibland har jag å andra sidan riktigt fartfyllda dagar med undervisning och skolbarn och en kväll i veckan får jag jobba på radio X3M. Till råga på allt börjar vi filma in ett roligt program om sex, kärlek och sånt om ca en månad och idag är min kollega och jag bjudna på produktionsbolagets 10 års jubilemum.

Kan inte annat än vara tacksam just nu:)

28.08.2013 kl. 15:23

Solvända

Grannen hade bidragit till festen med vackra solrosor.

Vi firade med både barn och vuxna.

Barnen lekte kurragömma och Ronja Rövardotter.

Kusiner.

Idag blir det jobb för hela slanten och imorgon Aito medias 10-års fest. Jaiks!

27.08.2013 kl. 08:06

Spring och gråt

Jag har ju tidigare skrivit om att jag har så svårt att gråta. Men det är inte helt sant, om jag känner mig ledsen lyssnar jag på sorgliga ballader och gråter när jag joggar. Det känns ganska befriande, det enda minuset är människorna som kommer emot. Brukar försöka vända huvudet åt andra hållet men oftast syns det nog ändå. De brukar titta medlidande på mig och jag skäms en smula.. 

Nu skall jag ta ett varv runt vårt träsk och fundera på livets allvar denna vackra sensommarmorgon. Sedan åker småpojkarna och jag till Sjundeå på 60-års fest. 

24.08.2013 kl. 07:18

Huisigt

Om en månad skall vi börja filma ett tv program som min kollega och jag är med i. Spännande, pirrigt och med stor rädsla för att göra bort mig försöker jag ta mig an detta nya projekt. Dessutom på finska..
22.08.2013 kl. 08:45

Konfirmationskläder

Om en och en halv vecka skall vår äldsta son konfirmeras. Jag har våndats över vad han skall ha på sig i snart en månad. Gubbstorlekarna är för stora och barnstorlekarna för små och det är väldigt noga med stilen på byxorna.

Igår tog vi tjuren vid hornen och åkte in till stan. På Zara hittade vi kavaj och byxor och på Stocka skjorta och skor. Allt gick som på räls, det blev inte ens dyrt och killen visste precis vad han ville ha. Efter det firade vi med middag på Vapiano. Jee!

22.08.2013 kl. 08:40

Sex o sånt

Idag höstens första sändning av sex o sånt. Spännande med en massa nya roliga frågor att få bena ut och fundera på. Jee!
20.08.2013 kl. 16:29

Några Partypics

Trots regnet blev det terrassfest:)

Fördrinx.

Vänner:)

Resten av bilderna blev censurerade pga antingen dålig fotograf eller osedligt beteende..

19.08.2013 kl. 09:25

OMG

Det blev ett party som höll på ännu när solen gick upp. Trubadur Macke anlände på efterfest så partyt fick ett nytt uppsving. Idag börjar mitt hälsosamma liv trota att huvudet ännu lite tynger. Ha en skön måndag allesammans!
19.08.2013 kl. 07:47

Senaste kommentarer

01.04, 23:53Bonusföräldrar av Mamma och bonusförälder
20.12, 22:47Bonusföräldrar av Anna
06.12, 15:32Bonusföräldrar av Nybliven bonusmamma