Vit bil

Jag har fått en vit bil. Den är fin, nu är det bara att hoppas att jag lyckas att inte nudda vid stolpar och annat smått som jag brukar göra.
06.06.2013 kl. 09:23

Vårfest


Brunch hos vänner efter betygsutdelningen.

Härligt väder och mimosa i solen.

Nu är det sommar, nu är det sol..

Sedan åkte Mr K och jag cykel runt i Grankki på ett par stundenfester.


Sabi frös i sommarnatten.

Myggorna hade vaknat så vi smetade öl på benen (undrar om vi blev lurade här..)

Sent omsider vinglade jag och min cykel hem.

02.06.2013 kl. 19:30

Hett..

Man borde väl inte få klaga men hos oss är det jävligt hett just nu.
02.06.2013 kl. 18:58

Sista skolveckan

Den sista skolveckan brukar ofta kännas ganska stressig med alla utfärder, vårfester och hobbyavslutningar. Nu har vi dessutom två barn sjuka hemma och jag har jobbat kväll tisdag, spelat in ett pilotavsnitt på tv igår och är idag på mentorutbildning i Sibbo. Mr K är hemma. Få se hur vi lyckas pussla ihop morgondagen...
30.05.2013 kl. 09:31

Tonåringar

Man vet att man har en tonåring när man:

- helst skall hålla sig gömd när det finns kompisar/flickvänner hemma och inte ställa pinsamma frågor (läs: alla frågor är pinsamma, så var helst tyst)

- får sätta sig lite längre bort när man går på konsert eller skolavslutning

- får höra att man inte fattar något sådär tio gånger per dag

27.05.2013 kl. 22:32

Alfahonorna på laaandet

Hela vår trapats började med lite shopping i Ingå. Eller egentligen shoppade vi bara ett paket detox te.

Lite måste man få peta och prova.

Ronja var också med, hon är ju faktiskt en illaluktande otrimmad tjej, men i alla fall.

Morzan eldade bastun.

Vi drack skumpa i solen. Det var riktigt sommarvarmt.


Jag och min mor satt och njöt på berget.

Tills det dök upp en babyorm som vi blev tvugna att döda.

Sedan fortsatt kvällen med grillning, middag och tjejsnack. Allt från intimvaxning till stugbygge är nu behandlat.

26.05.2013 kl. 12:38

Tjejveckoslut

Jag stiger upp och packar lite kläder mat och hund. Vi skall snart åkt iväg på tjejveckoslut till Barösund med mamma, Morzan och lillbrorsans fästmö. Oj vad det skall bli skönt.
25.05.2013 kl. 07:39

Grani Dag

Efter en eftermiddag av småtjat, glömda mattaböcker och trötthet drog jag, Bill och Bull iväg på Granidagar. Där fick mina små pojkar fem euro var och valde att meta för hela summan. Bill vann en mjukisgitarr och blev glad som en lärka, Bull vann en rosa nalle och började gråta. Till slut var jag så matt av allt gråt och tjat att jag förde Bull till Moms där Mr K satt i lugn och ro och käkade middag och drack en öl. Sedan gick jag en sväng i lugn och ro, träffade bekanta, njöt av att vara ensam en stund och andades djupt.
23.05.2013 kl. 20:52

Narrativ terapi

Vårt liv består av historier och en terapeut som använder sig av narrativ terapi kan hjälpa oss skriva om eller bearbeta en historia som känns traumatisk och hjälpa vårt innersta ”själv” att växa och ”problemet” att bli en mindre del av oss. Vi har alla resurser, värderingar och valmöjligheter som kan hjälpa oss att möta de ”problem” vi stöter på i livet.

Det som jag själv ser som mest värdefullt i den narrativa terapin är sättet att se på problemen i livet och att analysera uppkomsten av "ett specifikt problem" samt att schemalägga olika alternativ över hur problemet visar sig, känns och hur starkt det förekommer i ett tidsperspektiv och i olika situationer.  För att förstå hur ”problemet” har påverkat en person och för att kartlägga hur många området i livet det har färgat är det viktigt att terapeuten ställer frågor utgående från alla tänkbara områden i livet.

I den narrativa terapin tittar man närmare på de stunder där ”problemet” inte tar så stor plats och då man förmår njuta av livet. Man utgår ifrån att varje människa är expert på sitt eget liv och ser kan hitta nya vägar och göra andra val som bidrar till ens välmående. Nyfikenhet och nya sätt att se på livet, frågeställningar som ingen från början kan svaren till är karaktäristiska för den narrativa terapin. Intressant och helt klart värt att bekanta sig med.

23.05.2013 kl. 11:58

Vinnaren av BTB krämerna..

..är Pia!!

Bull agerade enväldig domare när han drog lotten ur sin mössa. Kan du maila mig din adress så skickar jag paketet på posten(annaatemotionspunktfi). Grattis!

22.05.2013 kl. 15:28

Medling

Jag är så inspirerad, har suttit på en NVC kurs där vi tränat medling i konflikter hela veckoslutet. Vill så gärna berätta för er om hur jag fått uppleva att lyssnande och frågande efter känslor och behov öppnat helt nya möjligheter i en konflikt och hur människor ofta ändrar sitt förhållningssätt till varandra när de blir hörda. Målet för medlaren är aldrig att uppna en viss lösning under samtalet utan snarare att föra parterna närmare varandra. Medlaren försöker bidra till en ärlig och uppbyggande kommunikation med tron på att de involverade parterna bäst känner till vad som kunde gynna dem, det räcker alltså att medlaren kan meddla han/hon behöver inte vara sakkunnig.

Jag är fascinerad av hur öppenhet och ärlighet kan vara uppbyggande trots att det handlar om väldigt svåra saker och om hur man kan säga samma sak på så olika sätt, där det ena bryter kontakten och det andra bidrar till den.

Nu vill jag så gärna träna så om någon har en konflikt som ni behöver hjälp med att reda ut så får ni gärna kontakta mig per mail eller telefon.

19.05.2013 kl. 20:52

BTB13

Jag var på ett infotillfälle om Btb13 krämen som jag prisade i ett tidigare inlägg, du kan läsa mer om krämen här. Nu fick jag möjlighet att lotta ut ett testkit bland er läsare (värde 158€). Ni deltar i utlottningen genom att kommentera detta inlägg. Det gör ni genom att klicka på rubriken och sedan skriva er kommentar. Drar vinnaren nästa vecka.

Du kan också beställa krämen här.

 

17.05.2013 kl. 10:13

Så ung

Jag fick ett sorgemail från skolan idag. En flicka från min äldsta sons skola har avlidit igår. Hon har blivit under tåget. Jag känner hur jag fysiskt börjar må illa, tänker på mina egna barn och tänker på flickans familj.

Varför dör en femton åring. En människa med hela livet framför sig, inga kort är ännu dragna och världen väntar på att bli upptäckt och erövrad. Så sorgligt och hemskt. Mina tankar går till familj, släkt och vänner, styrkekramar.

 

16.05.2013 kl. 12:55

Förändring

Lyssnade idag till Tommy Hellsten som pratade om förändring och om att all bestående förändring måste starta inom en själv. Trots att man ofta hellre skulle förändra människorna i sin omgivning. Insåg att jag nu efter snart fyra år av tungt arbete med mig själv ser glimtar av förändring i mitt beteende, för processen är långsam, två steg fram ett steg tillbaka osv..

Det som idag berörde mig extra mycket var att om man vill uppnå bestående förändringar i sitt liv gäller det att ärligt våga se sig själv i spegeln och ta en titt i sin egen källare eller på sin egen skugga. Det jag själv övar mig på är att se och acceptera och till och med tycka om mina "mörka sidor". Det handlar om att bli mer grå än lysnade ren och vit. Tidigare har jag gjort det mesta rätt och handlat enligt alla förväntningar varav sedan när jag inte längre orkat har den "mörka sidan" tagit över. Då har jag gjort just det mina allra primitivaste drifter velat. Resultatet har inte varit så lyckat och beteendet knappast rumsrent. Sedan har jag fått kompensera värrigare för de synder jag begått.

Nu försöker jag leva så att alla mina val och beslut tål dagsljus och gör mitt bästa verkligen leva enligt mina innersta värderingar. Ibland jobbigt men också väldigt befriande. Små saker för mänskligheten stora saker för mig.

15.05.2013 kl. 21:12

Gastone

Idag var jag med min lillebror (en gång lillebror, alltid lillebror..) på middag. Vi ses alltför sällan och nu när han jobbar längre bort blir det inga luncher inne i stan. Jag har inte varit på Gastone på flera år och senast jag var där tyckte jag personalen var snorkig och otrevlig. Denna gång var dock helt annorlunda, maten var supergod och alla jättevänliga och servicen toppen. Definitivt värt ett nytt besök.
13.05.2013 kl. 21:30

Senaste kommentarer

01.04, 23:53Bonusföräldrar av Mamma och bonusförälder
20.12, 22:47Bonusföräldrar av Anna
06.12, 15:32Bonusföräldrar av Nybliven bonusmamma