My safe zone.

29.04.2017 kl. 11:48

I en bonusfamilj uppstår nya situationer som ibland kan kännas konstiga.

Vårt sovrum har för mig blivit heligt, det betyder egentligen på klarspråk barnförbjudet. Såhär har det inte varit förut, mina barn har glatt hoppat i min säng på morgnarna och ofta sovit hela nätter under mitt täcke.

I bonusfamiljen ter sig dethär, åtminstone för mig inte sig lika naturligt. Jag vill inte att det bökas i min säng och mitt nattduksbord känns väldigt privat.

Dessutom har jag märkt att när jag behöver vila, läsa eller bara vara ensam går jag in i vårt sovrum. Jag insåg detta ganska fort och började fundera på hur vi kunde lösa problemet utan att någon av barnen känner sig åsidosatt eller blir ledsen. Det är ju viktigt att alla barn har samma principer, man kan ju inte gå helt på feelis här, för feelis kan lätt leda till konflikter och känslor av orättvisa i en bonusfamilj. Så jag försöker vara ganska konsekvent, vilket i praktiken betyder att jag inte heller gosar med mina barn i vår säng. För att undvika att låta helt för petig är såklart små vistiter helt ok för oss alla.

Istället löste jag, eller egentligen min kloka mamma det med att köpa nya breda sängar åt pojkarna. Så det finns plats för nattande och kramar i pojkarnas sängar. Det har också visat sig vara bra när kompisar kommer och sover över. Alla barn kan utan problem sova skavfötter med en kompis i sin egen säng, dethär underlättar också bäddande.

Pojkarna växer ju också och vår säng lockar  inte mera så många andra än kissen och hundarna, som också fått vänja sig vid att dörren till vårt sovrum stängs kl 21. Omställningar för dem också som varit vana att sova i och under sängen. Nu tar min sambos killar hand om djuren på nätterna, vilket både pojkarna och djuren gillar, så det har varit en win-win deal.

 

 

 

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

Senaste kommentarer

01.04, 23:53Bonusföräldrar av Mamma och bonusförälder
20.12, 22:47Bonusföräldrar av Anna
06.12, 15:32Bonusföräldrar av Nybliven bonusmamma