Njut av din kropp

09.05.2017 kl. 16:07

Jag var på en kurs förra veckoslutet som berörde mig på många olika plan. Nu efteråt har jag tänkt på min egen kroppsbild och på hur illa jag tidvis behandlat min kropp. Jag har bantat, tränat och klätt mig snyggt för att få plats i den modell som jag erbjudits som ung kvinna. Efter hårt arbete och ett ganska osunt leverne har jag känt att jag duger och komplimanger utifrån har bekräftat det. Jättesorgligt, men ganska vanligt bland unga vågar jag påstå. Ändå har mitt inre inte mått bättre. Känslan av lycka har inte har inte infunnit sig och jag har inte blivit zen. Den inre belöningen efter det hårda arbetet har uteblivit. Varför?

Jag tror att vi lätt, speciellt som unga försöker fylla ett tomrum i vår självkänsla genom påverka vårt utseende eller klädsel. Vi vill duga, bli sedda och känna oss älskade. Problemet är att man lätt skäller under fel träd. Vi kan inte fylla tomrummet i vårt inre eller bygga en sund självkänsla med större bröst eller plattare mage. Självkänsla byggs inifrån, genom att godkänna sig själv och bli älskad för den man är. Lätt som en plätt, eller hur..

För mig har vägen till att godkänna mig själv varit lång och krokig. I mitt parförhållande har jag fått möjligheten att än en gång dyka ner i min egen smärta och jag är oerhört tacksam över att min sambo varit tillräckligt vuxen för att stå stadigt på två ben och kunna stöda mig när jag gråtit som en liten flicka i hans famn. Han har kunnat bekräfta att han älskar mig och låtit mig känna att jag duger. Trots att jag skyllt på honom för hela mänsklighetens grymhet och inte alltid varit lätt att trösta.

Jag anser att det är sunt att röra på sig för att må bra och att äta hälsosamt för att nära sin kropp. Dethär veckoslutet fick jag möjlighet att vara stolt över min mjuka kropp som fött tre fina barn och kan njuta av att vara kvinna fullt ut tillsammans med min sambo.

Jag bär med mig något speciellt från dessa dagar, en känsla av att jag vill vara snäll med min kropp och ta väl hand mig själv. Min mjuka mage är perfekt för djupandning och energin och värmen går igenom hela mig. Jag är tacksam för att min kropp ger mig så mycket njutning. Såhär tänkte jag inte förut, utan det handlade mer om att se bra ut i andras ögon.

Zen är jag inte ännu och totalt nöjd blir jag säkert aldrig, men trots att jag väger många kilo mer än vad min idealvikt är har jag aldrig känt mig såhär tillfreds med mig själv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:

Senaste kommentarer

01.04, 23:53Bonusföräldrar av Mamma och bonusförälder
20.12, 22:47Bonusföräldrar av Anna
06.12, 15:32Bonusföräldrar av Nybliven bonusmamma