Man och hustru

23.05.2017 kl. 11:45

“Nu är det gjort!”, sa Stina på Saltkråkan när Malin gift sig och Stina i spänningens stund kissat ner sig i kyrkan. På lördagen kissade ingen såvitt jag vet på sig men man och hustru blev vi. Vigseln gick av stapeln ute på vår terrass och prästen höll ett vackert tal. Vi lovade att älska varandra till livets slut, det vågade jag inte göra när jag gifte mig första gången för nästan tjugo år sedan. Det kändes för skrämmande och stort.

Min mellersta son påminde mig också några dagar innan vigseln; “förstår du mamma att dethär är stort?”. Det förstår jag och så ska det ju vara, våra pojkar har gått igenom en separation och vill under inga omständigheter gå igenom en till. Jag lovade att vi gör vårt allra bästa, för mera än så kan man inte lova. . Att älska i lust är väl enkelt, det är i nöd kärleken prövas, viktiga ord att minnas. Kärleken behöver vårdas, jag skall göra mitt allra yttersta för att komma ihåg det. Respekt och ansvar, tillit och omsorg, att kunna stöda varandra och ge sin älskade utrymme när det behövs. Viktiga saker, definitivt inga självklarheter.

Pojkarna höll ringarna och stod alla så fint på rad i sina kostymer och jag var stolt över var stora familj. Vårt zoo (hundrana och kissen) sprang också omkring och huset var fullt av liv. Min kusin och hennes man sjöng en fin sång åt oss och fina ord uttalades och vi fick säga ja med våra närmaste runt om oss. Lite drama blev det också under kvällen men de känslorna lämnar jag bakom mig och fokuserar på de saker som betydde mycket för oss och värmde hjärtat.

Nu fortsätter vardagen som förut och livet går vidare. Trots det känner jag en extra trygghet och värme i mitt bröst när jag nu kan kalla mig fru och du är min man. Det stärker det band vi byggt upp mellan oss och också vår bonusfamilj. Så min son hade rätt, det är stort, det känns i kroppen och hjärtat och så skall det vara. Så mitt i all vardagsstress, irritation och familjerumba finns ändå en djup tacksamhet för att jag funnit en man som jag kan lita på och som älskar mig trots mina skavanker. Jag är oänligt lycklig över att jag träffade just dig, Nicke.  

 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
Det var sååååå fiiiiint - puss&kram!
Sari
Anonymous23.05.17 kl. 23:46

Senaste kommentarer

01.04, 23:53Bonusföräldrar av Mamma och bonusförälder
20.12, 22:47Bonusföräldrar av Anna
06.12, 15:32Bonusföräldrar av Nybliven bonusmamma