Det sköra livet

06.06.2017 kl. 10:10

 

Utan någon egentlig orsak har den senaste veckan kännats tung. Jag har inte varit inspirerad och det har inte kännats lockande att skriva. Har funderat över min egen roll som mamma och att trots att jag har massor att vara tacksam över finns det ännu situationer i mitt liv som gör ont. Lördagen var en fin dag, mitt barn blev student och mitt ex och hans sambo hade ordnat en jättefin fest dit alla vänner och släktingar var inbjudna och kände sig hjärtligt välkomna. Min sons ögon lyste när hans pappa höll ett fint tal åt honom, ett tal fyllt av respekt, hopp och kärlek.

Men mitt i all lycka fanns också ett stort vemod, en känsla av utanförskap och en sorg. För mig kommer alltid dessa känslor lite överraskande, jag sover dåligt några nätter, blir lettretlig och fundersam. En känsla av obehag kryper in under huden och jag har svårt att sätta ord på min sinnesstämning. Sedan är jag tyst och sluter mig, behöver en famn, men har svårt att vara nära och nästan omöjligt att be om den. Sorgen över att har förlorat något värdefullt finns ännu och när jag minst anar det tittar den fram.

Igår morse vaknade jag av ett annat sorgebud. En kvinna som som stött mig på min resa och som jag känner att har funnis med på min väg till den jag är idag, har gått bort i förrgår kväll. Fast vi inte stått varandra nära i vardagen har jag känt att hon vandrat med mig de år som hittills varit de tyngsta i mitt liv. Jag har också känt att hon varit lycklig för att jag hittat kärleken igen, hon har vetat vad jag gått igenom för det är en väg hon också vandrat en gång för länge sedan. Tack för allt du gett mig, Carita och vila i frid. Du kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.

Så trots att tunga känslor tar över finns det hopp och jag ser sorgen som en bro till något som varit viktigt, som varit betydelsefullt. Vår familj var värdefull och emellanåt sörjer jag den fortfarande, det jag mist och det som gick förlorat. Det gör inte kärleken här och nu mindre eller annorlunda, men emellanåt är ryggsäcken tyngre att bära. Ta hand om varann så länge ni kan, livet är skört.

 

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Känner så igen dessa ord och tankar. ❤
Catarina06.06.17 kl. 10:19
:)
30.08.17 09:47
Livet är skört... Sköt om dig!
La Dolce Musica25.06.17 kl. 15:57
Så är det:) Tack!
30.08.17 09:47

Senaste kommentarer

01.04, 23:53Bonusföräldrar av Mamma och bonusförälder
20.12, 22:47Bonusföräldrar av Anna
06.12, 15:32Bonusföräldrar av Nybliven bonusmamma